Coşul tău

Oțet de Kombucha

Oțet de Kombucha
Galerie

ÎnchideGalerie

      Prin conținutul ridicat de enzime și bionutrienți, oțetul de Kombucha determină o intensificare a metabolismului, accelerează digestia și stabilizează sucurile gastrice. Este folosit pentru refacerea florei intestinale, pentru combaterea spasmelor intestinale, pentru controlul constipației și pentru suprimarea balonării. În cazul persoanelor supraponderale, oțetul de Kombucha are un efect cert de eliminare progresivă a surplusului de lipide din celule. Prin asimilare, oțetul de Kombucha asigură un echilibru acido-bazic normal al sângelui, favorizează absorția calciului și potasiului, diminuează colesterolul rău, echilibrează tensiunea arterială, favorizează metabolismul glucidelor și contribuie la tratarea diabetului și a gutei. Oțetul de Kombucha deține certe valențe antiseptice, antibiotice și regeneratoare, fiind folosit cu succes în aplicații externe pentru ameliorarea și vindecarea rănilor, arsurilor, eczemelor, urticariilor etc.

Prin conținutul ridicat de enzime și bionutrienți, oțetul de Kombucha determină o intensificare a metabolismului, accelerează digestia și stabilizează sucurile gastrice. Este folosit pentru refacerea florei intestinale, pentru combaterea spasmelor intestinale, pentru controlul constipației și pentru suprimarea balonării. În cazul persoanelor supraponderale, oțetul de Kombucha are un efect cert de eliminare progresivă a surplusului de lipide din celule. Prin asimilare, oțetul de Kombucha asigură un echilibru acido-bazic normal al sângelui, favorizează absorția calciului și potasiului, diminuează colesterolul rău, echilibrează tensiunea arterială, favorizează metabolismul glucidelor și contribuie la tratarea diabetului și a gutei. Oțetul de Kombucha deține certe valențe antiseptice, antibiotice și regeneratoare, fiind folosit cu succes în aplicații externe pentru ameliorarea și vindecarea rănilor, arsurilor, eczemelor, urticariilor etc. - See more at: http://www.alimente-geriatrice.ro/detalii.php?id=41#sthash.BLVAxOO5.dpuf

 

Volum: 1000 ml
Preț: 33 lei

Adaugă în coș
Comandă rapidă
Cumperi:Oțet de Kombucha
Volum:1000 ml
Preţ unitar: lei
Cantitate:
Subtotal: lei
Transport: lei
Total de plată: lei
Nume:
Email:
Telefon:
Adresa:
Tip: Persoană fizică
Persoană juridică
Modalitate de Plata
Accept termenii și condițiile site-ului

Recomandă acest produs

 

      Compoziţia sa impresionantă regăseşte antibiotice naturale, bacili probiotici lactici, levuri vitale (10 milioane/ml), enzime active, vitamine şi minerale. Complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12) precum şi vitaminele C, D, K, PP justifică în bună măsură proprietăţile sale reintineritoare şi de stimulare a rezistenţei naturale a organismului. Mineralele conţinute în concentratul de Kombucha, printre care amintim Fier, Mangan, Magneziu, Potasiu, Calciu, Cupru, Zinc, asigură echilibrului fiziologic, şi conduc la evitarea unor carenţe, care se soldează de obicei prin manifestări patologice mai mult sau mai puţin grave. Antioxidanţii din concentratul de Kombucha, acţionează în favoarea amânării îmbătrânirii şi ţinerea la distanţă a bolilor cronice, inclusiv cancerul şi bolile de inimă.

Enzime, levurii vii, acizi organici: glucoronic, acetic, lactic dextrogir, gluconic, usnic; vitamine: B1, B2, B3, B6, B12, D,E și K, biotină, acid folic; minerale: fier, potasiu, calciu, cupru, magneziu, mangan, sodiu, zinc. - See more at: http://www.alimente-geriatrice.ro/detalii.php?id=41#sthash.BLVAxOO5.dpuf

      Oţetul de Kombucha este definit de o compoziţie biochimică complexă, diferită de cea a altor tipuri de oţet. În tabelul de mai jos este redată detaliat compoziţia de bază a oţetului de Kombucha, în corespondentă cu efectele  benefice ale constituenţilor asupra sănătăţii, conform Scweiz.Zschr.GanzheitsMedizin 15, 321-323 (2003):

Constituenţiii oţetului  de  Kombucha

Efecte benefice pentru sănătate

Acizi organici

Acidul glucoronic                

Debarasează organismul de deșeurile metabolice și de substanțele toxice din mediu.

Acidul acetic

 Acţiune vitalizantă, stimulează metabolismul, favorizează digestia.

Acidul lactic dextrogir

Stabilizează şi reglează flora intestinală, favorizează creşterea bacteriilor utile în tractul digetiv, activează metabolismul muscular, furnizează energie celulelor şi creierului, stimulează digestia, protejează organismul de vacteriile şi virusurile nocive.

Acid gluconic

Stimulează diverse funcţii metabolice, stimulează asimilarea intestinală a substanţelor cu înaltă valoare metabolică

Acidul usnic

Activitate antimicrobiană.

Enzime

Activează şi regularizează metabolismul, ameliorează digestia descompunând nutrienții (glucide/proteine).

Polizaharide

Întăresc sistemul imunitar, întăresc ţesutul conjunctiv.

Levuri vii (cca 10 milioane/ml)

Efect pozitiv asupra purităţii pielii, produc acizi aminati, vitamine importante şi enzime, efect benefic asupra intestinului (pH-ul mediului intestinal, susţin sistemul imunitar.

Vitamin

Vitaminele B1, B2, B3, B6, B12

Vitaminele B1, B2, B3, B6, B12 întăresc sistemul nervos, favorizează sinteza energetică, sunt importante pentru transportul oxigenului şi pentru metabolismul energetic/proteic, transformă proteinele şi acizii aminati nesăturaţi, susţin hematopoieza şi sistemul de apărare imunitară.

Vitamina C

Sporeşte apărarea imunitară naturală.

Vitaminele D,E si K

Intervin în formarea pielii, cartilajelor şi oaselor, intervin în coagularea sângelui, vitalizează organismul.

Biotina

Favorizează o creştere celulară sănătoasă, întăreşte pielea şi părul.

Acidul folic

Are un rol major în toate procesele de creştere şi dezvoltare, este indispensabil la diviziunea celulară şi la formarea noilor celule, participă la formarea globulelor roşii.

Minerale

Fier

Sintetizează globulele roşii, este important pentru transportul oxigenului sanguin, produce enzime.

Potasiu

Ajută la regularizarea echilibrului hidric, exercită o influenţă pozitivă asupra funcţiei renale şi asigură eliminarea.

Calciu

Întăreşte oasele şi dinţii.

Cupru

Contribuie la apărarea imunitară şi la hematopoieză.

Magneziu

Activează enzimele metabolismului energetic, susţine producerea de hormoni; contribuie la creşterea oaselor, este esenţial pentru coordonarea nervoasă şi musculară

Mangan

Este important pentru producerea hormonilor tiroidieni, activează enzimele.

Sodiu

Reglează tensiunea tisulară, este important, împreună cu potasiu, pentru funcţia musculară şi tensiunea sanguină, controlează aciditatea sângelui

Zinc

Este important pentru metabolismul celular şi cerebral şi pentru sistemul nervos, participă la apărarea imunitară, intervine în hematopoieză şi în cicatrizare

Reglarea sistemului digestiv - Prin conţinutul ridicat de enzime şi bionutrienți, oţetul de Kombucha determină o intensificare a metabolismului, accelerează digestia şi stabilizează sucurile gastrice. Este folosit pentru refacerea florei intestinale, pentru combaterea spasmelor intestinale, pentru controlul constipaţiei şi pentru suprimarea balonării. Se administrează câte o lingură de oţet de Kombucha, astfel :
 - cu o jumătate de oră înainte de masă, pentru facilitarea digestiei;
 - în timpul mesei, pentru arsuri la stomac;
 - înainte de culcare, pentru impiedicarea constipaţiei şi tratarea infecţiilor urinare.

Obezitate - Pentru persoanele supraponderale, oţetul de Kombucha are un efect cert de eliminare progresivă a surplusului de lipide din celule. Alături de o dietă de limitare a exceselor nesănătoase, se administrează câte o lingură de oţet de Kombucha de 3 ori pe zi.

Diabetul tip 2 - Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au demonstrat încă din anul 2004 că oţetul de Kombucha scade glicemia din sânge. Studiul a demonstrat că dacă se consumă 20 grame de oţet, int-o jumătate de pahar de apă, înainte cu două minute de servirea unei mese bogate în hidraţi de carbon, creşterea glicemiei este redusă cu 19 %, în cazul bolnavilor de diabet tip 2 şi cu 34%, în cazul prediabeticilor. Concluzia la care s-a ajuns este că oţetul de Kombucha impiedică absorția glucidelor în sânge.

Reechilibrarea sângelui - Prin asimilare, oţetul de Kombucha asigură un echilibru acido-bazic normal al sângelui, favorizează absortia calciului şi potasiului, diminuează colesterolul rău, echilibrează tensiunea arterială, favorizează metabolismul glucidelor şi contribuie la vindecarea gutei.

Artrită, artroză şi dureri musculare - Principiile active din oţetul de Kombucha şi mai ales conţinutul ridicat în acizi organici, minerale şi vitamine, favorizează dizolvarea şi eliminarea depunerilor nesănătoase de calciu din organism (ciocuri, pinteni, bursite, tendite, litiaze renale şi biliare etc.). Pentru dureri musculare se recomandă frecţii şi masaje cu oţet de Kombucha.

Insomnie şi nevrozitate - Înainte de culcare, se ia un pahar cu apă călduţă în care se dizolvă o lingură de oţet de Kombucha şi o linguriţă de miere de albine. Pentru relaxare şi controlul stresului, sunt recomandate băi calde, în care se dizolvă câte o cană de oţet de Kombucha.

Dureri de gât - Se face gargară din oră în oră, utilizând puţină apă călduţă, în care se dizolvă o lingură de oţet de Kombucha. După primele proceduri, durerile încetează, iar inflamaţia se retrage.

Refacerea şi întinerirea pielii şi a părului - Oţetul de Kombucha deţine certe valenţe antiseptice, antibiotice şi regeneratoare, fiind folosit cu succes în aplicaţii externe pentru ameliorarea şi vindecarea rănilor, arsurilor, eczemelor, urticariilor etc. Pentru întinerirea pielii şi părului se foloseşte o soluţie apoasă, formată dintr-o parte oţet de Kombucha şi o parte apă. Această soluţie se aplică zilnic pe piele şi pe păr, masând bine întreaga suprafaţă. După numai o săptămână încep să apară rezultate evidente. Pielea devine mai tânără şi mai strălucitoare, iar părul se înviorează şi căpăta naturaleţe.

Mod de administrare: În afara cazurilor precizate mai sus:

-pentru uz intern: se iau câte o lingură de oțet Kombucha, diluată într-o jumătate de pahar cu apă călduță,

-pentru uz extern: oțetul de Kombucha se folosește ca atare sau îndoit cu apă potabilă.

Precauții: Oțetul de Kombucha trebuie consumat intern fără exagerare, respectaâdu-se dozele recomandate, pentru a evita arsurile la stomac și obosirea ficatului.

Condiţii de păstrare: A se păstra la rece, în flacoane bine închise.

Termen de valabilitate: maxim 90 zile, cu respectarea condițiilor de păstrare.

Lasă un comentariuCele mai noi comentarii

Titlu:
Nume:
Mesaj:

Produse similare care v-ar putea interesa: